Werkwijze

InterieurOntwerp & LichtOntwerp

INTERIEURONTWERP – SchetsOntwerp, Definitief Ontwerp
Met plattegronden, schetsen en 3D schetsen komen nieuwe ideeën en uw woonwensen tot leven. Ik kijk met een frisse blik naar uw interieur en kom met creatieve ideeën en oplossingen. Een totaal-interieurontwerp kan ingrijpend zijn. In dat geval wordt eerst een schetsontwerp aan u gepresenteerd. Alle voors en tegens van het ontwerp worden besproken en worden verwerkt in een definitief ontwerp waarmee u zelf aan de slag kunt.

U weet niet meer wat u moet doen, gaan verbouwen, aanbouwen of verhuizen? Heel begrijpelijk en Nathalie van der Schoot InterieurOntwerp kan u daarbij helpen. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we de ruimte en bespreken wij uw woonwensen en voorkeuren. Ik kijk samen met u welke mogelijkheden er het beste bij u passen.

  • Samen met uw wensen en plan van eisen ga ik zorgen voor de beste oplossing die bij u en uw woning/organisatie past. De indeling van de ruimte wordt kritisch bekeken, waarbij het verplaatsen van deuren en muren niet wordt geschuwd. Op zoek naar de meest optimale indeling met een perfecte routing. Aan de hand van schetsontwerpen en een moodboard (plaatjes/foto’s) laat ik zien wat er mogelijk is met de ruimte. Door het samen te bespreken komen er vaak weer nieuwe inzichten die het plan van eisen verder aanscherpen. Een schetsontwerp wordt uitgewerkt met plattegronden, aanzichten en 3D tekeningen.  Wenst u meubels op maat, bijvoorbeeld een badkamermeubel, wand- of boekenkast, keukenkast, roomdivider en/of open haard, deze kan ik voor u uit werken en bij een meubelmaker waar ik vaker mee samen werk neerleggen. Tevens worden voorstellen voor materialen, kleur verlichting besproken.
  • Wanneer er een keuze is gemaakt en alle gegevens bekend zijn wordt één en ander nagegaan aan het budget. Daarna worden alle onderdelen uitgewerkt in een definitief ontwerp – Technische tekeningen met alle informatie die u nodig heeft om het plan te laten realiseren – Plattegronden aanzichten en 3d tekeningen.

 

LICHTONTWERP – Vlekkenplan, Definitief Ontwerp
Op bestaande plattegronden ga ik aan de slag. Op deze plattegronden en aanzichten zal ik een vlekkenplan maken. Is er geen plattegrond aanwezig, geen probleem, door de ruimte in te meten maak ik een plattegrond. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de 3 lichtprincipes:
-Algemene, indirecte verlichting.
-Functionele, directe verlichting
-Sfeerverlichting

  • Naast het vlekkenplan maak ik een moodboard met sfeerbeelden van de ruimte en zoek ik armaturen uit die goed in het concept zouden passen. Natuurlijk zal ik er voor zorgen dat deze ook een eenheid vormen in het totaalbeeld van de rest van de woning/organisatie.
  • Nadat ik dit aan u voorgesteld heb en na akkoord, maak ik er een uitgewerkt lichtplan van – definitief ontwerp – zodat de installateur en aannemer weten waar de aansluitpunten voor de verlichting moet komen.
    Als de armaturen uitgezocht zijn,  kan ik door prijzen op te vragen en onafhankelijk contact heb met leverancier(s), een nieuwe afzonderlijke offerte voor u maken.