Werkwijze

InterieurOntwerp & LichtOntwerp

INTERIEURONTWERP – SchetsOntwerp, Definitief Ontwerp
Met plattegronden, schetsen en 3D schetsen komen nieuwe ideeën en uw woonwensen tot leven. Ik kijk met een frisse blik naar uw interieur en kom met creatieve ideeën en oplossingen. Een totaal-interieurontwerp kan ingrijpend zijn. In dat geval wordt eerst een schetsontwerp aan u gepresenteerd. Alle voors en tegens van het ontwerp worden besproken en worden verwerkt in een definitief ontwerp waarmee u zelf aan de slag kunt.

U weet niet meer wat u moet doen, gaan verbouwen, aanbouwen of verhuizen? Heel begrijpelijk en Nathalie van der Schoot InterieurOntwerp kan u daarbij helpen. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we de ruimte en bespreken wij uw woonwensen en voorkeuren. Ik kijk samen met u welke mogelijkheden er het beste bij u passen.

  • Samen met uw wensen en plan van eisen ga ik zorgen voor de beste oplossing die bij u en uw woning/organisatie past. De indeling van de ruimte wordt kritisch bekeken, waarbij het verplaatsen van deuren en muren niet wordt geschuwd. Op zoek naar de meest optimale indeling met een perfecte routing. Aan de hand van schetsontwerpen en een moodboard (plaatjes/foto’s) laat ik zien wat er mogelijk is met de ruimte. Door het samen te bespreken komen er vaak weer nieuwe inzichten die het plan van eisen verder aanscherpen. Een schetsontwerp wordt uitgewerkt met plattegronden, aanzichten en 3D tekeningen.  Wenst u meubels op maat, bijvoorbeeld een badkamermeubel, wand- of boekenkast, keukenkast, roomdivider en/of open haard, deze kan ik voor u uit werken en bij een meubelmaker waar ik vaker mee samen werk neerleggen. Tevens worden voorstellen voor materialen, kleur verlichting besproken.
  • Wanneer er een keuze is gemaakt en alle gegevens bekend zijn wordt één en ander nagegaan aan het budget. Daarna worden alle onderdelen uitgewerkt in een definitief ontwerp – Technische tekeningen met alle informatie die u nodig heeft om het plan te laten realiseren – Plattegronden aanzichten en 3d tekeningen.

 

 

 

 

lichtplan

Er zijn 3 opties die ik aanbied om tot het gewenste lichtadvies te komen.

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken
1. lichtadvies op locatie

Na een introductiegesprek waarbij de wensen worden besproken, lopen we met de plattegrond in de hand door het desbetreffende project. Op de tekening wordt aangegeven waar armaturen geplaatst kunnen worden. Tevens bespreken we welk type armatuur (wand, inbouw/opbouw, direct/indirect, vloer, etc.) met welke lichtbron het meest geschikt is om het beoogde resultaat te bereiken.  Dit gesprek duurt maximaal  2,5 uur. Dit advies is voor uw elektricien een prima leidraad voor het elektra plan.

Prijs €325,- incl btw

Mocht u hierna tóch een uitgebreider schriftelijk voorstel krijgen dan is dat uiteraard ook mogelijk. De prijs hiervoor is afhankelijk van de grootte van het project en de wensen van de opdrachtgever.

2. uitgebreid lichtplan per ruimte
  • Intakegesprek op locatie, we bespreken je wensen, de technische mogelijkheden en je budget voor 1 ruimte, bijvoorbeeld de begane grond met aangrenzend de keuken.
  • Lichtplan: een plattegrond waarop de posities van de verschillende soorten licht zijn ingetekend. Daarnaast worden ook het type armaturen aangegeven zodat een duidelijk beeld ontstaat van wat waar komt.
  • Presentatie met de voorgestelde armaturen en het effect van deze verlichting.
  • Een overzicht met de specificaties van alle armaturen, lichtbronnen en andere benodigdheden. Met dit document kan een offerte aangevraagd worden bij een leverancier van de verlichting.
  • Wanneer het lichtplan goedgekeurd is ontvang je een tekening t.b.v de uitvoering met maatvoering.
  • Met al deze informatie kunnen de aannemer en de elektriciën aan de slag om de voorbereidingen te treffen, zoals bijvoorbeeld sparingen maken in het plafond volgens tekening voor inbouwspots, en uiteindelijk de armaturen plaatsen.

Tijdens de tweede afspraak krijgt u een presentatie van het lichtplan.

Prijsindicatie €800,- incl. btw

3. lichtadvies op maat-nieuwbouw project

Er zijn projecten en situaties die niet passen in optie 1 of 2, bijvoorbeeld een lichtplan voor een complete woning, bedrijf en/of een tuinplan. Daarom bied ik tevens een advies op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.

Prijsindicatie vanaf €1.000,- incl. btw
Uurtarief €85,- incl. btw